VARNOSTNI UKREPI
za preprečevanje širjenja okužbe
z virusom COVID-19

V Restavraciji Manna skrbimo za svoje goste in zaposlene, zato v skladu s trenutnimi epidemiološkimi razmerami izvajamo predpisane epidemiološke ukrepe in priporočila za gostinske objekte.

V restavraciji Manna zagotavljamo, da se dosledno upoštevajo veljavne smernice v skladu z zaščitnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19. Poleg tega smo sprejeli še dodatne ukrepe, ki zagotavljajo maksimalno higieno in varnost.

 

V vsakem prostoru restavracije imamo nameščene čistilce zraka s 5x filtrom, ionizatorjem in UV lučjo, ki vseskozi zagotavljajo čist zrak

Pomagajte zaščititi vse goste in naše zaposlene z upoštevanjem priporočil.
 1. Varnostna razdalja: prosimo, da upoštevate 1,5 m varnostne razdalje.
 2. Zaščitna maska: Uporaba zaščitne maske je v vseh javnih zaprtih prostorih obvezna.
 3. Razkuževanje rok: priporočamo, da si večkrat razkužite roke.
 4. Higiena kašlja: zakašljajte / kihnite v robček ali zgornji del rokava.

Ključna splošna načela preprečevanja prenosa okužbe z novim koronavirusom:

 • Dejavnosti gostinstva se udeležujemo le, če smo zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) in če izpolnjujemo pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran)
 • Ob prihodu, pred in po uporabi sanitarij ter ob odhodu si razkužimo roke.
 • Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, si roke razkužimo z namenskim razkužilom za roke.
 • Ne dotikamo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami.
 • Upoštevamo zadostno medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 do 2 metra.
 • Upoštevamo pravilno higieno kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava). Papirnat robček po vsaki uporabi odvržemo med odpadke in si nato umijemo roke z milom ter vodo.
 • V času povečanega pojavljanja okužb dihal in epidemije COVID-19 se izogibamo velikemu številu ljudi v zaprtih prostorih.
 • Zaprte prostore večkrat dnevno temeljito prezračimo.
 • Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem kraju, ob upoštevanju ohranjanja zadostne medosebne razdalje, v času epidemije uporabljajte obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta.
 • Dodatna navodila

 • Ob prihodu v restavracijo si obvezno razkužite roke. Razkužila za roke so nameščena ob vstopu v restavracijo, na šanku in v sanitarijah.

 • V zaprtih prostorih restavracije je npr. pri prihodu do mize, odhodu od mize, ter pri uporabi sanitarij obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, ki si jo gosti zatem varno snamejo.
 • Kruh postrežemo na krožniku brez platnenih servietov saj le tako lahko zagotovimo dezinfekcijo (namesto košare) pred prihodom vsakega novega gosta.
 • Po vsakem odhodu gosta iz restavracije pogrnemo mizo z novim setom prtov in nadprtov.
 • Dezinficirane solnice, poprnice, oljčno olje in cenike vam z veseljem prinesemo k mizi. Zanje prosimo povprašajte natakarja.
 • Zaradi zagotavljanja primerne razdalje med gosti imamo v restavraciji nekatere mize označene z napisom ” NI V UPORABI”. Prosimo, da se za mizo posedete le z odobritvijo natakarja.
 • Vsa izpostavljena mesta v restavraciji (sanitarije, kljuke, vrata, delovne pulte, šank itd. razkužujemo vsako uro.

Vprašanja in odgovori


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Elementor\Scheme_Typography' not found in /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/bdthemes-element-pack/modules/accordion/widgets/accordion.php:339 Stack trace: #0 /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2280): ElementPack\Modules\Accordion\Widgets\Accordion->_register_controls() #1 /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(494): Elementor\Controls_Stack->init_controls() #2 /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/widget-base.php(177): Elementor\Controls_Stack->get_stack() #3 /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(300): Elementor\Widget_Base->get_stack() #4 /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(2369): Elementor\Controls_Stack->get_controls() #5 /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/elementor/includes/base/controls-stack.php(1105): Elementor\Controls_S in /home/restav16/public_html/wp-content/plugins/bdthemes-element-pack/modules/accordion/widgets/accordion.php on line 339