Prečiščeno maslo-Zlati Ghee

Prečiščeno maslo-Zlati Ghee

Večino jedi pripravljamo na prečiščenem maslu Zlati Ghee.

Ghee (gi) je kulinarično zlato, odlično kuhano maslo. Ročno s postopkom izjemno počasnega kuhanja (vsaj 48h) se maslo prečisti – odstranijo se ogljikovi hidrati, beljakovine, kazein, laktoza, nečistoče in voda, tako da ostane le čista maščoba oz. olje.

Ghee je ena izmed najbolj prijetnih in telesu znanih maščob, saj ne vsebuje transmaščobnih kislin, narejen je iz naravnega mleka (eko/bio) in ne dviguje holesterola v krvi.

 

ghee

 

Ghee v vsakdanji prehrani pripomore k ohranjanju optimalnega počutja. Pod imenom žonta ali kuhano oz. prečiščeno maslo so ga poznale že naše praprababice. Ozemlje sedanje Slovenije ga pozna še iz časov davno pred hladilnimi napravami. Takrat, ko so še razmišljali kako za najdalj časa shraniti najboljše (esenco) kar mleko daje, je ob ognju nastal nepokvarljivi gi.